En hund och en katt och deras vardag tillsammans med en djurtokig matte

måndag 2 december 2013

Kära Tindra

Idag rymde Tindra för 358:e gången. Husse ringde mig på jobbet och berättade att Tindra var borta.
Han hade släppt ut båda hundarna på tomten, men när han skulle släppa in dem var det bara Toxic som var kvar. Tindra hade hittat en öppen grind (Lillan? Blåsten? ) och vandrat i väg.
Jag har efter hennes värsta rymningsperiod i somras köpt en namnbrick med namn och telefonnummer till hennes halsband. Så det var bara att vänta.
Husse kunde inte åka till jobbet, fick åka runt i grannskapet och leta men det resulterade inte i något så det var bara att åka hem igen och vänta på att gammeltanten behagade komma hem.
En och en halv timme senare kom hon strosande tillbaka, färdig med sin utflykt. Det var nog inte så mycket folk hemma under dagen så hon hade fått vandra ifred.
Kom hem utan att skämmas, gick sen in i vardagsrummet och spydde. Vad hon ätit vill man ju inte ens tänka på.
Ibland kan man ju fråga sig varför man har hund...

Det positiva är ju att Toxic ändå valde att stanna hemma trots att hennes kompis gick. Än har inte Toxic varit något problem alls, en väldigt tacksam och lättsam hund!

(Måste bara dokumentera hur gulliga hundarna var med varandra idag. Toxic var med och hämtade Lillan på dagis och när vi kom hem efter en halvtimme blev hundarna så glada att träffas igen att de låg och låtsasbrottades i hallen i flera minuter. Gullisar! Igår kväll låg de båda två i biabädden under trappan och sov tillsammans. Jag tror att Tindra börjar vänja sig vid att inte vara ensamhund och inse fördelarna med det.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar