En hund och en katt och deras vardag tillsammans med en djurtokig matte

lördag 27 april 2013

Det går framåt...


Livet med två hundar, en katt, ett barn, vårträdgård, jobb och allmänlydnadskurs är hektiskt, men roligt!

I torsdags var sista kurstillfället och det kändes skönt, trots att det är kul att hålla kurs. Men den här kursen har varit väldigt turbulent, många deltagare, hundbett och hundslagsmål. Men en väldigt trevlig grupp som trots allt verkade nöjda över kursen... Alltid nåt att vara glad och ta till sig!
Tindra har varit med som visningshund och skött sig bra (som vanligt). Hon har behövt lite ensamtid med matte, eftersom Toxic är väldigt bra på att ta för sig och behöver mycket tid av mig.

Tjejorna trivs bra tillsammans och ute i skogen är det full fräs. Toxic är fortfarande väldigt lyhörd på mig och är den som kommer först när jag ropar.
Miljöträningen och socialiseringen går framåt. Vi har åkt bil och tåg, haft folk över på fika och åkt hem till folk på middag. Nu går hon självmant fram och "duttar" lite med nosen när det kommer främmande. Men om de försöker ta kontakt drar hon sig undan.

Jag har lagt spår till henne två gånger och det gillar hon verkligen! Hon är jättenoga och tycker verkligen om att använda nosen! Att hon också gillar att bada och till och med simma stärker mina "misstankar" om att hon har labbe i sig.
Spåren har bara varit ca 50 m, men hon är intensiv i spårningen och nosen är djupt i backen och har ett bra tempo. Jag kommer nog kunna öka svårighetsgraden ganska snabbt.
Kanske blir det ett spår eller två idag?

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar